The girl.

Friday, April 12, 2013

Last day for tutorial, lecture :'(

Alhamdulillah..




Sekejap nye masa berlaluu kan. Macam baru hari tu je aku update blog pasal nak masuk KMPP, google map untuk pi Penang Matriculation College ni. Now, today, we as 2012/2013 session batch has just ended up our session. Sedihnyaa tinggalkan kenangan yang sudah kita bina selama setahun /touching/ Sedihnya bila saat tangis duka kita berkongsi cerita gossips akan bakal ditinggalkan. Sedihnya bila kita terpaksa berpisah dengan rakan-rakan especially roommates, praktikummates, lecturers :'( Hanya Tuhan yang tahu perasaan aku. Perit. Sesungguhnya perasaan itu sangat bersimpul dengan perasaan untuk memasuki ke minggu peperiksaan.

So then, bila last day dengan praktikummates, lecturers, all we had to do is snapping. Awal pagi lagi dah ambil gambar dengan Cikgu Farid handsome dengan tema kitorang sepraktikum hijau. Wah. Tak sangka betul dapat ambil gambar dengan Cikgu Farid for the last time. Gonna miss you a lot. You are so great at teaching, sir. Bersyukur sangat dapat menuntut ilmu dari cikgu :'( And then pukul 10am, ambil gambar satu kuliah yang besar tuuu. Suasana kuliah kimia tadi macam biasa tau, tapi aku rasa aku tak fokus. Teacher discuss pasal Soalan Trial Set II dan aku rasa minda aku melayang-layang. Aku sayuuu :'( Aku suka kuliah kimia. Sebab, entah laa. I just dont know why. Maybe cikgu Noriah penyayang <3 So much respect to you, Puan Noriah <3

Sesungguhnya, perpisahan tu suatu takdir yang tak dapat dihapuskan. I just pray to all of you, for being a successful one fine day. Just believe in faith, that we will meet after years /sedapkan hati/  Korang jangan sedih-sedih bila aku takde depan mata korang. Hidup mesti diteruskan. Teruskan perjuangan kita. Ingat pesan Cikgu Asiahwati, redah semua yang korang takutkan untuk dapat apa yang korang aim for. So, in this case, kita kena korbankan masa happy kita untuk menghadapi exam for next two weeks. Niat belajar untuk dapatkan ilmu, faham betul-betul so then bila korang dah jadi doctor / lecturer etc nanti korang boleh apply and ajar sebaiknyaa. Jangan niat belajar untuk exam, riak sebab terror ataupun tak ikhlas study sebab terpaksa. Knowledge is very passionate. Nice to meet all of you at kmpp ;kmpp - my drugs;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...