The girl.

Tuesday, July 8, 2014

Bila bercakap pasal rumah idaman.....

Di samping memanjatkan doa untuk para syahid dan para syuhadah serta penduduk Islam yang masih tinggal di Mesir, kita mestilah bangkit di ini, just keep moving on, be happy and cleanse your sins.


Aku kan.
Kalau ditanyakan aku jenis/bentuk rumah idaman aku, memang aku pun tak reti nak bercerita. Ceh bunyi macam orang tua.


Pernah tengok Twilight? Yang rumah Cullen's tu dalam hutan? Cenggitu kot location dia guwa mahu.
Or rumah kawan sekolah rendah/menengah guwa Nura Adila dekat Kundur tu subhanaAllah dalam dusun durian :) 


Tapi sekadar aku tahu yang taste aku ni sangat bercirikan kepada alam lah. Antara elemen yang patut ada as aksesori tuk cantikkan luar rumah idaman aku tu.


1. White cat as the main colour.
2. Pagar tembok haruslah tinggi bukan saje sebagai ciri keselamatan dan lagi pula senang kalau nak keluar lepak di luar tidak perlu pakai appropriate shirt pun takpe.
3. Mestilah surrounding dia ada satu bentuk muka bumi yang bercirikan nature, mothernature gitu I mahu seperti sungai, laut, sawah, hutan, paling koman la kolam ikan.
4. Tidak jauh daripada rumah dalam 5 minit ada pekan/bandar. Mati woi takde groceries
5. Masjid haruslah dekat boleh feel jalan kaki


Kalau rumah itself, 
1. Nak 2 tingkat, ada loteng, bilik 8 buah.
2. Colour bilik pastel ikut suka hati


Ahhhhh. Semua benda yang I will do in future boleh tak sometimes tak related with the past?


Saturday, July 5, 2014

LoVe



There I was again tonight
Forcing laughter, faking smiles
Same old tired lonely place

Walls of insincerity,
Shifting eyes and vacancy
Vanished when I saw your face

All I can say is it was enchanting to meet you

Your eyes whispered, "Have we met?"
Across the room your silhouette
Starts to make its way to me
The playful conversation starts
Counter all your quick remarks
Like passing notes in secrecy

And it was enchanting to meet you
All I can say is I was enchanted to meet you

This night is sparkling, don't you let it go
I'm wonderstruck, blushing all the way home
I'll spend forever wondering if you knew
I was enchanted to meet you

The lingering question kept me up
2 AM, who do you love?
I wonder 'til I'm wide awake
And now I'm pacing back and forth
Wishing you were at my door
I'd open up and you would say, "Hey,
It was enchanting to meet you,
All I know is I was enchanted to meet you."

This night is sparkling, don't you let it go
I'm wonderstruck, blushing all the way home
I'll spend forever wondering if you knew
This night is flawless, don't you let it go
I'm wonderstruck, dancing around all alone
I'll spend forever wondering if you knew
I was enchanted to meet you

This is me praying that
This was the very first page
Not where the story line ends
My thoughts will echo your name
Until I see you again
These are the words I held back
As I was leaving too soon
I was enchanted to meet you

Please don't be in love with someone else
Please don't have somebody waiting on you
Please don't be in love with someone else
Please don't have somebody waiting on you

This night is sparkling, don't you let it go
I'm wonderstruck, blushing all the way home
I'll spend forever wondering if you knew
This night is flawless, don't you let it go
I'm wonderstruck, dancing around all alone
I'll spend forever wondering if you knew
I was enchanted to meet you

Please don't be in love with someone else
Please don't have somebody waiting on you




K.

~~ Done Semester 2 ! ~ :-)

Assalamualaikum wbt ! J
Hahhhh. Dah lame tak type sini. Yela sibuk sesangat kan. Lepas balik rumah haritu, aku start study week dah. Esoknye pergi kursus kahwin selama 2 hari. Haaaa Kubi pergi kursus kahwin? Buat ape? Eh kemon laaa, memang aku pergi sesaje cuci mata tengok slide ke? Orang pergi menimba ilmu laa. Ehemmm~ Malam Sabtu pulak ada Dinner Medisza. Lepastu start lah study week aku yang singkat tu ;)

Kali ni module yang tough sajee. Central Nervous System, Endocrine & Metabolism dan Gastrointestinal Tract System. Yeaaa memang aku tak deny aku suke semuaaaanye each of them and every aspects of it, yeah aku suka. Tapi kekadang susah sangat pun aku terkial jugakkkk T—T Manusia mana tak pernah mengeluh wei.. Aku tiap kali start study mesti mengeluh L Hahahahahahaha. Bukan sebab tak suka apa, tapi aku memikirkan kelembaban aku nak faham. Faham tak?!

So aku nak ulas la sikit bagi setiap paper.                                          
Seq/Pbq: Susah laa. Aku tak berapa reti ngat jawab Pbq tuh.Problem based essay question…..quite high expectation on me haha
Ospe: Aku sukaaaa Ospe! Sebab dia pelik and ada various questions. Me ngantuk sangat that time and nasib baik tak rasa nak pee always sebab cannot go out langsung.
Mcq1/mcq2: Aku suka hat 2. Hat 1 aku banyak tak gheti tapi all of all Alhamdulillah tak jadi pape.

Day 1: aku tak laratttt. Bolario bear teman hehe
Time ni aku dah sempuuutz :( Nescafe sedap menemani hehhe



Ini aku rasa malam nak Mcq. Aku study yang remnant remnant je. Tak larat dah wei. Kau faham tak macam otak kau tiap hari kena blend?? Haaa like that


#Drinkporn #Sushiporn 

Last dating together with Kak Najlaa. our kakak usrah. Wallahi love you Kak. Akak comel, layannnn je kerenah kitorang hahahaha


Kanan: nota sem 1. Kiri: nota sem 2. Location: Dalam cupboard bawahhh sekali.


Lepas habis eos dapat lah result viva. Alhamdulillah aku tak kena. Mati-mati aku rasa aku tergolong wuuu sebab aku pun kantoi jawab Mcq hahahaha tak gheti aa jawab Mcq. I meant tak tahu nak tembak dengan betul guane kikikik. 


Besok malam nye keluar #iftar dengan Kak Najlaa for the last time. Kak Najlaa merupakan kakak usrah kitorang merangkap kakak tempat bercerita dan mengadu nasib selama hampir setahun.. Thanks akak. We're gonna miss you ;-) 


Aku ni balik lambat bersebab. Nak mengemas nota hajat nye. Bukan tak boleh kemas lepas Viva tapi masalahnye aku mengemas memang ya ampuuuun lambat kemain engko. Siput baby pun kalah. Ade lah aku kemas sikit-sikit kan so senang ah dah masuk 2nd year nanti tak yah sesusah terbongkok-bongkok cari semua. 


Haih macam tak caya pulak I'm gonna be a 2nd year student!! Macam tak caya nanti dapat junior cecomel hehehehehe!~
Wait. 
I have officially done my 1st year degree as a medical student!! Like whaaat!! Many things kot dah berpusing-pusing dalam palotak. Aku rasa setiap manusia mempunyai jumlah neuron yang lebih kurang cuma aku punya dia berfungsi pelik sikit that's why lah aku payah sikit nak paham sepanjang aku belajar ni~ Papepun I love to be me lah. 

Tuesday, July 1, 2014

Bila bercakap pasal rumah idaman.....

Di samping memanjatkan doa untuk para syahid dan para syuhadah serta penduduk Islam yang masih tinggal di Mesir, kita mestilah bangkit di ini, just keep moving on, be happy and cleanse your sins.


Aku kan.
Kalau ditanyakan aku jenis/bentuk rumah idaman aku, memang aku pun tak reti nak bercerita. Ceh bunyi macam orang tua.


Pernah tengok Twilight? Yang rumah Cullen's tu dalam hutan? Cenggitu kot location dia guwa mahu.
Or rumah kawan sekolah rendah/menengah guwa Nura Adila dekat Kundur tu subhanaAllah dalam dusun durian :) 


Tapi sekadar aku tahu yang taste aku ni sangat bercirikan kepada alam lah. Antara elemen yang patut ada as aksesori tuk cantikkan luar rumah idaman aku tu.


1. White cat as the main colour.
2. Pagar tembok haruslah tinggi bukan saje sebagai ciri keselamatan dan lagi pula senang kalau nak keluar lepak di luar tidak perlu pakai appropriate shirt pun takpe.
3. Mestilah surrounding dia ada satu bentuk muka bumi yang bercirikan nature, mothernature gitu I mahu seperti sungai, laut, sawah, hutan, paling koman la kolam ikan.
4. Tidak jauh daripada rumah dalam 5 minit ada pekan/bandar. Mati woi takde groceries
5. Masjid haruslah dekat boleh feel jalan kaki


Kalau rumah itself, 
1. Nak 2 tingkat, ada loteng, bilik 8 buah.
2. Colour bilik pastel ikut suka hati


Ahhhhh. Semua benda yang I will do in future boleh tak sometimes tak related with the past?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...