The girl.

Saturday, July 5, 2014

~~ Done Semester 2 ! ~ :-)

Assalamualaikum wbt ! J
Hahhhh. Dah lame tak type sini. Yela sibuk sesangat kan. Lepas balik rumah haritu, aku start study week dah. Esoknye pergi kursus kahwin selama 2 hari. Haaaa Kubi pergi kursus kahwin? Buat ape? Eh kemon laaa, memang aku pergi sesaje cuci mata tengok slide ke? Orang pergi menimba ilmu laa. Ehemmm~ Malam Sabtu pulak ada Dinner Medisza. Lepastu start lah study week aku yang singkat tu ;)

Kali ni module yang tough sajee. Central Nervous System, Endocrine & Metabolism dan Gastrointestinal Tract System. Yeaaa memang aku tak deny aku suke semuaaaanye each of them and every aspects of it, yeah aku suka. Tapi kekadang susah sangat pun aku terkial jugakkkk T—T Manusia mana tak pernah mengeluh wei.. Aku tiap kali start study mesti mengeluh L Hahahahahahaha. Bukan sebab tak suka apa, tapi aku memikirkan kelembaban aku nak faham. Faham tak?!

So aku nak ulas la sikit bagi setiap paper.                                          
Seq/Pbq: Susah laa. Aku tak berapa reti ngat jawab Pbq tuh.Problem based essay question…..quite high expectation on me haha
Ospe: Aku sukaaaa Ospe! Sebab dia pelik and ada various questions. Me ngantuk sangat that time and nasib baik tak rasa nak pee always sebab cannot go out langsung.
Mcq1/mcq2: Aku suka hat 2. Hat 1 aku banyak tak gheti tapi all of all Alhamdulillah tak jadi pape.

Day 1: aku tak laratttt. Bolario bear teman hehe
Time ni aku dah sempuuutz :( Nescafe sedap menemani hehhe



Ini aku rasa malam nak Mcq. Aku study yang remnant remnant je. Tak larat dah wei. Kau faham tak macam otak kau tiap hari kena blend?? Haaa like that


#Drinkporn #Sushiporn 

Last dating together with Kak Najlaa. our kakak usrah. Wallahi love you Kak. Akak comel, layannnn je kerenah kitorang hahahaha


Kanan: nota sem 1. Kiri: nota sem 2. Location: Dalam cupboard bawahhh sekali.


Lepas habis eos dapat lah result viva. Alhamdulillah aku tak kena. Mati-mati aku rasa aku tergolong wuuu sebab aku pun kantoi jawab Mcq hahahaha tak gheti aa jawab Mcq. I meant tak tahu nak tembak dengan betul guane kikikik. 


Besok malam nye keluar #iftar dengan Kak Najlaa for the last time. Kak Najlaa merupakan kakak usrah kitorang merangkap kakak tempat bercerita dan mengadu nasib selama hampir setahun.. Thanks akak. We're gonna miss you ;-) 


Aku ni balik lambat bersebab. Nak mengemas nota hajat nye. Bukan tak boleh kemas lepas Viva tapi masalahnye aku mengemas memang ya ampuuuun lambat kemain engko. Siput baby pun kalah. Ade lah aku kemas sikit-sikit kan so senang ah dah masuk 2nd year nanti tak yah sesusah terbongkok-bongkok cari semua. 


Haih macam tak caya pulak I'm gonna be a 2nd year student!! Macam tak caya nanti dapat junior cecomel hehehehehe!~
Wait. 
I have officially done my 1st year degree as a medical student!! Like whaaat!! Many things kot dah berpusing-pusing dalam palotak. Aku rasa setiap manusia mempunyai jumlah neuron yang lebih kurang cuma aku punya dia berfungsi pelik sikit that's why lah aku payah sikit nak paham sepanjang aku belajar ni~ Papepun I love to be me lah. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...