The girl.

Thursday, February 21, 2013

Krok krok

Assalamualaikum

Big exam iz coming.. haihai.. in 8 weeks more..  imma such a clumsy girl ya know.. well i've made things around me messed up.. with all my treasures and stuffs at my best lepak place in my room, everything has been like crashed.. frankly speaking, last week aku ada trip praktikum dan have no time nak kemas apa apa yg patut kat tempat tu haha (well i have but sengaje :p)

so,  this week, laziness must have been thrown away! haha (impian angan angan yang sangat tinggi) well, kerajinan haruslah datang setiap masa tau. barulah korang tak rasa gelabah.. erh.. i hate gelabah.. seriously lesson sekarang laju gila.. biology & chemistry yang laju.. hoho.. and science computer & mathematics are just okay.. i think i have to study more hard.. and just be grateful :)x  hari ahad lepas aku dapek baucer buku habaq hang. bestnyaaaa boleh bayar/beli/cilok/borong (pilih yang sesuai) bebarangs kat koop B-) imma such a happy girl yadda \~o~/" well, this is such a short and simple entry.. i really miss this blog stuffs..

ps:// i miss my other selenge side.. really :^)

Friday, February 8, 2013

Minta jauh

Assalamualaikum :-)



Hai. aku takde cerita sangat nak di-share. Sebenarnya aku perasanlah kan, kalau kita tiada kawan rapat, memang agak payah kan nak melalui hidup ini? yelah contohnya kalau kau jenis yang penakut nak gi kafe sensorang sebab abang kafe tu selalu usha ke ape ke, kau mesti nak ada orang teman kan? the problem to me is when, kau sendiri yang tak serasi dengan kawan yang kau ajak tu. Like, time kau susah je kau ajak dia. Tapi aku tak kisahlah kan sebab itu memang lumrah manusia. Macam mana peritnya pun kita kena telan. Just depend on us on how to cope with them. Selagi kau boleh tahan, tahanlah. And just mirror-ing yourself, how big is your kindness to others? Hidup ini kenalah saling menegur sapa, menasihati baru tiada yang tersesat :-)

Aku bukan manusia sempurna.

Saturday, February 2, 2013

Midsem 2 :(

Assalamualaikum

Malam Jumaat tu aku baru balik. journey Penang to Kelantan adalah sangat memenatkan.. seriously said, sakit kepala + pening + nak muntah.. but still bersyukur aku sampai dgn selamat :)

tajuk entry kali ni tak boleh bla ada smiley sedih. Pehal lak ni kubi oi. jap. emotional wreck tetiba kan, sesiape aku Nampak status/tweets dok countdown tempoh habis matrik, memang aku salai.

matrik.

banyak benda yang aku tempuh kat sini. separuh benda yang mengajar aku yg tak terajar ni, sudah aku belajar. bersyukur Alhamdulillah aku pilih matrik as my place instead of choosing uitm in diploma. aku actually tak tahu lagi nak further mana, tunggu buat istikharah dulu.

Kadang serabut gile kepale nak pilih apa course. aku suka benda lain, tapi aku nak jadi benda lain. tu yang payah Nye aku ni. well, biarlah Allah tentukan hidup aku, menuju ke keredaanNya. aku pun, jenis yang payah nak decide sesuatu. asal halal dan sentosa, aku on.

aku teringin la nak gi Kl before masuk u kan. ada sesiapa nak bawa aku ke? even it takes 9 hours, but, I am eager to go there. ada 2 sebab aku nak g Kl. hoho. bukan sebab nak berhibur k! but, ada lah :p


(majlis persaraan pengarah Tuan Khairy) sedihnya..huhu



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...