The girl.

Friday, January 22, 2016

Leaving paeds. See you in 2017/2018 probably :)

I was the one on your left side with finger peace sign
plus extended right lower limb.

Masuk bulan 2 ni, genap lah tempoh 5 bulan aku berada di alam clinical. Setakat ni dah masuk 2 posting iaitu Internal Medicine & Paediatric. Next week ill be in Orthopaedic pula. 

Selama 2 posting tu, aku memang busy sangat. hari-hari kena pergi classes, berulang-alik dari kampus ke hospital. Banyak benda kena catch up dan deal dengan macam-macam perkara. (gaya bercakap as if aku pegang jawatan penting pulak padahal assistant dalam paed posting je pon wakaka) Posting pertama tu, dalam 4 kali seminggu ada presentation ikut turn masing-masing. Posting paed pula, setiap orang ada bed sendiri kena jaga. Aku bersyukur dapat timba ilmu di Hosp besut. Dapat rasa macam mana busy nya life seorang H.O. (itupon prof cakap kitorang masih lemah) (uhuk memang pon) *sambil berjanji dalam hati nak practice present betul2*

Tapi aku rasa perasaan busy aku tu macam tak berapa nak satisfied my self sangat.
To the fullest i meant.

Satu benda aku perasan semenjak 2 tahun lebih ni. 

Aku procrastinator terhebat di dunia aku sendiri :( Itu termasuk semua aspek dalam kehidupan pelajar aku. Cuma makan je aku tak buat lambat2 (HAHA) And I dont want to be like that anymore. not after i have regretted so many things which I forgot to do. always

Because lately I have been troubled with my own actions. i kept on dreaming, thinking over and over. became passive and more scary, feeling nervous during my last presentation :( yknow what, there is a presentation on urinary tract infection when i received a good comment from prof. thank you prof, you made me realize what am i made of and making this tiny lil brain kept thinking days and nights..

SO, starting from now on, I HAVE to do my OWN LIST and i have to MAKE SURE accomplishing all of them. 

1) jadual SELF STUDY
2) create my OWN PROPER NOTES
3) kemaskan LOGBOOK awal-awal
4) buat SLIDE awal-awal
5) buat CASE WRITE UP awal
6) make my money saving book ALIVE AGAIN
7) diet pls
8) no 1 sekali lagi
9) no 2 juga



Us with staff hospital and prof Wan Pauzi at the back :)



MAY ALLAH BLESS ALL DOCTORS AND PROFESSORS IN THE WORLD
LOVE YOU ALL
by me//

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...