The girl.

Thursday, November 29, 2012

First week

Assalamualaikum !! :D

Sekarang aku curi masa 5minit nak taip curi-curi entry ni hehe minggu first kena ada kenangan entry post kot. Well lecturer amali Science of Computer semester ni seriously best aaaaaaa >.< Cikgu kata font style yang aku buat exercise informatics ni macam ikan :o hakhakhakk sooooo fun B-)

Setakat ni aku suka sangat lecturer semua subjects hehe takdelaa yang garang sangat pun. kalau garang tu pepandai laa adapt hihi jangan laa mengutuk kalau dia ajar tak best ke, over ke sebab dia pun manusia jugak kan hekhek tapi jangan lah malas tak buat kerja, mestilaa dia bengang kan kan? lagipun untuk kesenangan dan kepandaian otak kita jugaaa ^__^

Ok lah got to go! Dah nak habis lesson muahaha aku happy laaa :)

Thursday, November 22, 2012

Cerita yang terkumpul xoxo

Assalamualaikum

Riak hatiku semalam setelah membaca satu tweet ni "Gencatan senjata antara Israel dan Palestine telah disepakati" terus berubah kepada kesyukuran dan kegembiraan. Ya. Ternyata aku sangat takjub dan yakin dengan janji Allah yang "orang Mukmin pasti akan menang" /sejujurnya aku tak ingat statement tu/

***********

Aku rasa nak gelak. Followers just 4 people but page views aku berlambak lah juga, 400 lebih. Blog ni masih baharu dan tidak dikenali ramai namun aku tahu mengapa terdapatnya ramai kunjungan. Mungkin disebabkan tindakan melembu buta aku yang telah meletakkan link url blog kat page twitter aku. Haah. Hai peeps! Do follow me @hajarkubbie at twitter. Buat pengetahuan you all, ayat twitter aku ayat brutal kot. Entah. People always judges others, right?
***********

Sebagai student KMPP, aku nak mengucapkan tahniah kepada athletes Kakom yang telah bertungkus lumus dalam pertandingan Kakom 2012/13. All of you did a great job, well done! Aku tak tahu KMPP jatuh tempat keberapa but all in all, just be grateful for what we have. No matter what, we still have other benefits, right? This kind of activity has taught us to not lose our hope for the upcoming events, in every examinations or in applying a job. Yap. Just don't give up!

***********

(mood : sentimental)

Sejak dari aku high school lagi, aku dikelilingi oleh ramai kawan. Satu sebab sekolah tu wajib duduk asrama. Kalau tak hafal nama kawan satu batch rasa nak menangis je. Dan perkenalan antara satu sama lain terjadi. I am wondering now, sekarang aku dah jumpa ramai kawan, iaitu kawan/teman/sahabat/member/kamceng yang aku rasa cool/baik/cute/handsome/best atau dalam erti kata lain ayat mengarut aku tadi, IKHLAS :) Entah. Semua yang rapat dengan aku sekarang ni, ramai lah macam tu ^o^ Dan semua aku sayangggg hehe. I only love the closed one the most like BFF aisyah sara effa nisa , #tweethearts @SaraNaqiyah @biehamat @PqunkMad, roommates fida & ayu, my lil sis Hanis and my GF aida, ummi, anis, asiah & sahira.
I may be not your most favourite girl friend, sometimes I make you feel annoyed with me, but at the same time, I have no regret meeting you from the first day I met you <3 Honestly speaking, I never have someone like you as a closed friend. So when the time you feel angry with me, I think that the whole world were mad at me, I feel like I wasn't accepted anymore, You know at where is my melting point, and of course the boiling point too ehe. You know it babe. That's how SINCERE best describes you my dear :) xoxo miss you hard! /In case if you read this you'll know this is for you/

kubbie

Tuesday, November 20, 2012

Stay Inside

Assalamualaikum

Masuk sahaja hari ini, sudah 5 hari my mom keluar kursus di Kota Bharu. Ahh you know that 'missing' meaning? Yaa now I feel that. Ditambah pula hari ini my dad bawa adiks gangster keluar katanya memancing huhu I don't know. Dah benda tu yang disebut-sebut oleh si Sam, yelah tu kot. Dah satu rumah kosong.

Masalahnya.
The problem is.

Aku tidak tegar tinggal sensorang beb. Setiap saat yang berlari pantas itu keep membuatkan perut aku kecut. Aku cuak dengan apa? Entah. Yang pasti nak buka lampu mana-mana tempat pun aku be aware sebab takut ada makhluk di luar mengetahui kewujudan makhluk di dalam. Kenapa aku berfikiran negative? Of course I must think like this. Aku penakut hehe biarpun kiri kanan ada jiran, namun belakang ada semak depan ada padang sekolah yang luas. Ceh kubi. Ok that's all perasaan aku untuk these 5 days dan akan berterusan sehingga hari aku balik kmpp iaitu Ahad. hwaaaaaaaa ~o~



Taken by Camera ;

Saturday, November 17, 2012

Previewing Hobby in Standard 6

Assalamualaikum

Baru tadi sahaja aku menyelongkar semula rak almari koleksi buku, novel, ensiklopedia, majalah dan buku-buku agama yang berada di ruang lepak. Pencarian aku yang disertai dengan harapan menggunung akhirnya merungkai persoalan di benak hatiku.

Koleksi novel remaja Pts. Remaja not dewasa. hehe

Semua koleksi novel itu aku kumpul dalam masa setahun iaitu time 2006. Merujuk tarikh pembelian yang tertera di hadapan muka surat pertama, ya. Aku mengimbau kembali minat kegilaan aku terhadap novel Pts, sungguh gembira apabila momma membawa pulang lambakan novel selepas pulang dari Bengkel Novel Remaja sewaktu aku standard 6. Yes. Aku suka membaca, lagi-lagi Pts made.

List novel yang berbaki :-

  • Yong Tau Fu
  • Ros Oktober
  • Nohan
  • Irfan
  • Aku Mahu Popular
  • 5 Penyiasat Muda
  • Sentuhan Muttaqeen
  • Bermula Dengan Alif
  • Tekad Khalili
  • Impian Harlina
  • Askar Berjalan Kaki
  • Sesat di Bukit Fraser
  • Sahabat Kole Kacang
  • Belajar Teknik Belajar
  • Ketua Bilik LA 101

Tu tak termasuk yang dipinjam tak pulang-pulang, yang hilang. Aku rasa ada 3 yang dah hilang :-

  • Kembar Terpilih 1
  • Azam Nora
  •  (tak ingat tajuk ingat color yellow je cover)
Novel aku semua 80% bertemakan semangat hidup yang tinggi. hehe semangat aku time tu macam nak belajar kat U pula. Kebanyakan aku beli kat Pwtc, Popular Terminal 1 Seremban, Popular Giant Senawang, MPH Jusco Seremban 2 dan momma beli dari Bengkel Novel Remaja. Dulu aku suka membaca, mebeli dan semua ni berkongsi dengan adik perempuan aku. Tapi most of them aku tulis nama aku hehe jahat. Oh ya. Ada 3 novel kat atas yang aku dapat hadiah sempena pertandingan melukis & mewarna time form 1 hehe.

Nak diikutkan darjah 6 aku ni Tokoh Nilam Darjah 6 dan Tokoh Nilam Peringkat Sekolah 2006 Skur. hehe kemain aku mana entah aku campak sijil aku. Tempat lepak aku time rehat setiap hari kat library since Year 1 tak silap? Kegilaan yang sangat ketara. Aim aku ialah nak perhabiskan semua siri penyiasatan Siri Salma tak silap. Ohmak seriously aku gila Siri Salma tu hehe

Sekarang nak beli novel pun aku terkial-kial, tak reti pilih mana satu best. Aku suka apa yang kengkawan aku beli je. hehe diorang terror bab-bab memilih synopsis terbaik. Aku tiada feelings hoho.

Ok tu je. Just missing those memories sooooo much. I hope that you guys always love to read. Reading is an affection and passion. Till the next post~tata!

Friday, November 16, 2012

3rd day later.

Assalamualaikum..

1st update from my new lappy. A big thanks to momma and praises to Allah for this ni'mat :) Semoga post entries after this lebih membawa barakah dan maksud yang baik & bercirikan kebaikan kepada followers and readers ku :) x X

Tuesday, November 13, 2012

Semester 1 is finished

Assalamualaikum

Sebagai pelajar kolej matrikulasi pulau pinang, aku nak cakap dengan bangganye pspm1 is over yeaaaah. belajar macam biase, makan macam biase, jawab je luar biase. adalah dengan cara meniru tol tak? otak kanan lempang otak kiri cakap aku tiru kau tu hape. >,< aja buat lawak tak jadii..

--> Mathematics. biase jeaa haha malas cerita lebih.
--> Science Computer. apesal kacang gilewr
--> Biology. essay bebiase jea. structure pun okay la. objective? hoho
--> Chemistry. wow.. i dunno what I've wrote on the answering sheet.. Bless me :p

alhamdulillah.. tadi pukul 9pm kite selamat sampai pasir pekan ni. seronok tak terkata lepas beberapa jam mengharungi hujan ribut kat area banjaran titiwangsa.. fuuh.. aku dah la penakut tahap mega. bukan penakut. fobia. macam pagi semalam aku dah habis paper muet jea.. haha. nak kata senang, takleh riak. nak kata susah, takleh merendah sangat. just be in between je babe.. listening, reading and writing. why are so 'cool' huh?

B.O.L
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...