The girl.

Friday, December 9, 2016

Community Medicine III

Assalamualaikum wbt, greetings everyone ๐Ÿ‘ฒ

Currently am in ComMed III posting. Nama lain ComMed ni ialah Public Health; means Kesihatan Masyarakat targeted at population level, not individual like usual postings. This is the last of CM sepanjang 5 tahun dalam kos ni, and the toughest I bet sebab exam nnt dalam bentuk block exam! ๐Ÿ’ƒ Huwaaaaaaaa. Walaupun exam tu lagi sebulan tapi aku still rasa takut and nervous sbb kena cover banyak tauuu.

Kali ni ComMed III belajar tentang Occupational Health yang merangkumi Occupational Hazards, OSHA etc, Environmental Health yang merangkumi Rural vs Urban Water whatsoever. Korang boleh refer jadual kat bawah tu. Semua benda boleh masuk exam ๐Ÿ‘ป. Bila prof cakap macam tu jeaaa, laju aku bukak mata balik fokus pada lecture hehe

Jom bukak mata tengok jadual belajar sepanjang kitorang posting ni :

Jadual Minggu 1-4. ๐Ÿ’Ÿ




Khamis tu cuti seminggu sempena Krismas yeayyyy happy but exam block the next following week ..

Hyeee. Can u see the last part?? Kitorang exam pada hari Rabu = 4 Januari 2017.
Saya mohon tembakan doa saudara saudari sekalian okay ๐Ÿ˜ต๐Ÿ˜ณ๐Ÿ‘€ Thanksss


Nak cerita pasal block exam tu pulak. Block exam tu maksud dia, kitorang exam untuk 3 postings secara serentak. Kalau sebelum ni waktu Tahun 3, kitorang exam guna sistem End of Posting exam. Means, lepas habis posting je terus exam. Tapi untuk Tahun 4, dah kasi upgrade sikittt la. :") I m so chuak ๐Ÿ˜“

So exam nya adalah :

๐Ÿ’šForensic Medicine
๐Ÿ’˜Anaesthesiology
๐Ÿ’—Community Medicine III

Please doakan saya okay. I will start studying from today onwards. Yaaaa, who dont want flying colour results maaa ๐Ÿ™€



๐Ÿ‘ช Yang tu semua postingmates kecuali yg pakai vase biru gelap tu, Medical officer from kk hiliran. 

P/s:: just recovered from high grade fever few days back. Phewww walaupun 1 hari je demam tapi wallahi rasa berat kepala tu hanya Tuhan yang tahuuuu~ thanks kepada yang mendoakan xo ๐Ÿ˜„๐Ÿ’

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...