The girl.

Saturday, July 13, 2013

x







Oh Allah. I don't know where am I belong to. I hope I can decide this in the seconds of matter but I knew I can't do it without your petunjuk, Im totally not strong for this. Actually, where in the world am I supposed to be? What in the earth really is my profession? Yeah, probably the thing that you hate the most is the thing you should love. I believe, everything has its solution as Allah has planned best. 


It's 4th Ramadhan today, don't forget your puasa nawaitu.
X

Monday, July 8, 2013

bulan yang ditunggu-tunggu oleh semua umat Islam :-)







Assalamualaikum
Bestnya aku rasa tahun ni berpuasa di rumah since dah 6 tahun tak puasa awal hingga akhir di rumah due to dulu aku sekolah asrama + matrik that's why la :-) So dah berpeluang ni, silalah hargai! Aaaaand entry kali ni ada pengalaman aku plus to-do-list Ramadan aku ;)


R.A.M.A.D.A.N BULAN IBADAH
So nak masuk ramadan ni (lagi beberapa jam je lagi) kenalah target apa nak buat even tak tahu menjadi ke tak yang penting niat kena ada.1st sekali aku nak berterawih. Penuh insyaAllah. Teringat terawih kat matrik dulu ada jugak aku tak pergi. Rugi sangat baru aku sedar sekarang. Terawih kan amalan sunat? Amalan wajib disertai amalan sunat insyaAllah ganjaran dia berlipat kali ganda tau ;)


Lagipun, kita bukan tau pun ajal kita bila. So aku rasa amalan baik aku tak cukup lagi ni. Baru ringan sesangat kalau nak ditimbangkan.


Masuk Ramadan jugak, kena tinggalkan amalan buruk, keji mahupun tak berpaedah seperti melayari internet selama berjam-jam, berpesbuk yang tidak mendatangkan paedah, termenung, mendengar lagu yang melalaikan, mengata orang itu ini di laman sosial, mengomen makanan & minuman yang tidak seberapa serta membaca bahan tak berguna instead of bacaan al-Quran. 


Lagi satu, bolehlah kita berebut pahala dengan mengkhatamkan al-Quran sekali atau lebih bagus lagi lebih than that. InsyaAllah siapa yang mahu pasti akan dapat. Setiap kali before or lepas solat fardhu bolehlah amalkan 2,3,4 pages kan. :-)



lawak gila ayat senior guwa ni bahahah



Muhasabah diri lah. Kalau tak dapat makan sodap tuk iftar nanti, pikirlah balik yang orang kat Palestin nun laaaaagi sedih ada apa je juadah berbuka diorang. hargailah apa yang ada di depan mata jangan disia-siakan. Aku tahu, time iftar mesti setiap masjid at least buat makan iftar percuma. Time tu paling seronok kalau pergi sebab depan rumah nenek aku bebetul keluar pagar terus ada Masjid ekekeke. Time tu bukan setakat dapat makan free je, bolehlah korang kenal-kenal saudara seIslam kita tu kan.   


Ok countdown :-) 
Xx

Saturday, July 6, 2013

#throwback first time trip with my practicummates k5p5 2012/2013




Disebabkan this story is quite late & I may have difficulties in elaborating, so aku rasa takpe kan tak banyak cakap dalam entry ni. Yela minda aku dah tak berapa ingat the exact thing and time we do some activities so, lets the pictures talk too okay? ;)

So seawal 8.30 pagi kitorang gerak naik van.
Dari highway Sg. Dua dah nampak Kmpp. Yang tu bangunan blok A1.
#girlshostel





































XxxX

Wednesday, July 3, 2013

Ramadan al-Mubarak!

Bestnya dah habis June! ^^

Absolutely, June has nothing impressive happened. 
Just we all receive our PNGS, PNGK result.
Does it count as impressive thing? Nvm.

Basically, my family did some preparation for Eidul Fitri
like searching for baju raya.
Never felt boring to explore mall, kedai, online shop. Haha.
Rambang mata kan.
#ConfessionOfTheShopaholic #LifeOfBeingATeenager #ChanningTatum 
EH.

And menunggu kedatangan cik abe posmen
yang tidak datang-datang lagi. Haish.

Oh ya. Kengkawan rapat.
Aku dah beli sim Maxis baru.
Last aku pakai Maxis time kek Nismilan dulu.
Untuk lebih murah cas berhubung, nanti aku bagi ;)


Say welcome to July!!
*puk pak pak pak pak*


Mulakan July dengan marathon Harry Potter.
Engkorang percaye tak aku tak layan HP dulu.
Sekadar yang first movie tu baru tengok sekali je?
Nah. Ambik kau.
Bila tengok 1-6 rasa gian ketagih nak tengok semua.
Hah hah hah

Btw, I have mixed feeling for facing next days.
Fear of something that will be revealed.
I can't remove this uneasy feeling though.

B.U.T
Just keep calm and pray.
memang dah terlambat nak mengharap,
tapi berdoa just agar reda dengan keputusan tu nanti
and tabah untuk semuanya.
just alert untuk me myself :-)

Tengok. Fake betul letak smiley.

#PrayForUsBatch1994 <3


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...