The girl.

Wednesday, February 19, 2014

Second Semester

Assalamualaikum!
#np Pass Me By // R5

Oitttttt jeritttttttttt aaaaaaaaaaa. Lagi 35 jam aku nak duduk atas bus SP Bumi berangkat pulang ke tempat belajar. Waaaa apakah petanda nervous ini wahai Tuhan tunjukkan aku. K. Puas aku duk rumah time cuti holiday ni. 3 minggu dah terasa sesak nafas duk rumah, sebab hurm yelah aku duk sorang bangun takdelah awal sangat semua. Bangun-bangun terus online lepak makan kemas-kemas. Ada lah dua tiga kali keluar makan jenjalan dengan kawan family kan. That's it. Only that. Haaa mana lah aku tahu holiday semester 3 minggu gini jadinya, meaningless. 

Tapi time matrikulasi dulu gini gak aku haha. So next sem break haruslah plan a vacation ke trip ke with friends! Awh hopefully in the first place is island visits lah! Kalau nice sambutan aku ikut, kalau hampeh aku buat trip aku sendiri, trip solo ke Argentina menjelajah dengan berbasikal je ke kan :3 Sebelum itu haruslah call Abam Malik untuk menanggung semua perbelanjaan aku ke sana dengan minyak tambang eroplen taxi limosin woih aku merupakan seorang gepren yang bagus :B


click untuk tumbesaran

Jyeah.
This is what our jadual looks like on the first week of this second semester. First time nak tunjuk jadual gini, sebab aku ingatkan takleh, kang MediSZA banned aku pulak tak boleh ambik exam nanti sebab expose dunia diorang haha pemikiran ape aku ni woiii dah pengaruh dengan Harry Potter in which under age witch & wizard cannot use magic outside the school haha palotak aku. K bawak bertendang. Pertama sekali yang kitorang dok analysis sangat about this hensem jadual dalam group whatsapp ialah:

-Akhlak and Moral kena pergi ke Gong Badak, eh jap Moral for non muslim lah wey aku tak terlibat. So whaaaaat nasib baik selepas self study tau dua ekor ni kalau tak mampuih membazir masa betul nak tunggu bus lah nak pergi kelas lagi nak lepak lagi haaa buat aku panas pulakk

-English class ada lagi pada this sem? Jyeah lupa teacher ada sebut tapi not Miss yang dulu lagi :/ Sekarang baru nak meratapi kesedihan walhal time dengan class dia dulu buat sambil lewa je hurm Im sorry teacher :/

-Self Study ada sehari sekali sahaja in which, really sadden us. Tetiba menyesal sebab tak appreciate module yang time tu ada 2,3 kali sehari self study mwaha. Err aku buat apa time SS? Ape lagi, lepak library ah! What else do you expect budak nerd macam aku!! Tempat lain semua panas dengan ramai orangnyer, dengan bising semua jenis bangsa mulut kaum perangai jeritan hah pening pale guwa.

-Dan Anatomy like heck everyday got Anat hahaha so hope us enjoying the lectures! *lontar bunga taik ayam* Everyone was likeee, "haaaa sikitnyaaaa" Alah sokay lah apebende yang kau takutkan? *tunjuk taring

Okay yang ni mukaddimah je baru kepada Module Nervous System which gives 6 jam kredit. Kau tak gile dengar?? Sebelum ni pun 5 jam dah paling payah tahap gaban tahap tiap minggu melangut tak faham ke bende meroyan hari-hari sampaikan lunch cakap pasal that lecture. Hah its okay everyone can nail it. Banyak merungut tiada gunanya. Aku bukan merungut aku just beri respon sahaja. Dah nama pun nervous system so kau kenalah bernervous setiap masa meraikannya.

Oklah awal-awal aku nak ucapkan happy end holiday, happy starting 2nd semester, happy studying and good luck for Eom 4 ;) Macam biasa nanti aku kasi update sebelum or selepas pekse mana tahu aku boleh belek balik blog aku ni semula untuk stalk diri aku sendiri. Oh aku memang kaki stalk dan mestilah aku stalk diri aku tiap masa well done.

Ok tu jelah. Kang kalau aku nak farewell lagi sekali aku apdet lagi sekali lah jawabnye. Dah blog aku, suka aku lah hahahahaha ok babai

Second Semester

Assalamualaikum!
#np Pass Me By // R5

Oitttttt jeritttttttttt aaaaaaaaaaa. Lagi 35 jam aku nak duduk atas bus SP Bumi berangkat pulang ke tempat belajar. Waaaa apakah petanda nervous ini wahai Tuhan tunjukkan aku. K. Puas aku duk rumah time cuti holiday ni. 3 minggu dah terasa sesak nafas duk rumah, sebab hurm yelah aku duk sorang bangun takdelah awal sangat semua. Bangun-bangun terus online lepak makan kemas-kemas. Ada lah dua tiga kali keluar makan jenjalan dengan kawan family kan. That's it. Only that. Haaa mana lah aku tahu holiday semester 3 minggu gini jadinya, meaningless. 

Tapi time matrikulasi dulu gini gak aku haha. So next sem break haruslah plan a vacation ke trip ke with friends! Awh hopefully in the first place is island visits lah! Kalau nice sambutan aku ikut, kalau hampeh aku buat trip aku sendiri, trip solo ke Argentina menjelajah dengan berbasikal je ke kan :3 Sebelum itu haruslah call Abam Malik untuk menanggung semua perbelanjaan aku ke sana dengan minyak tambang eroplen taxi limosin woih aku merupakan seorang gepren yang bagus :B


click untuk tumbesaran

Jyeah.
This is what our jadual looks like on the first week of this second semester. First time nak tunjuk jadual gini, sebab aku ingatkan takleh, kang MediSZA banned aku pulak tak boleh ambik exam nanti sebab expose dunia diorang haha pemikiran ape aku ni woiii dah pengaruh dengan Harry Potter in which under age witch & wizard cannot use magic outside the school haha palotak aku. K bawak bertendang. Pertama sekali yang kitorang dok analysis sangat about this hensem jadual dalam group whatsapp ialah:

-Akhlak and Moral kena pergi ke Gong Badak, eh jap Moral for non muslim lah wey aku tak terlibat. So whaaaaat nasib baik selepas self study tau dua ekor ni kalau tak mampuih membazir masa betul nak tunggu bus lah nak pergi kelas lagi nak lepak lagi haaa buat aku panas pulakk

-English class ada lagi pada this sem? Jyeah lupa teacher ada sebut tapi not Miss yang dulu lagi :/ Sekarang baru nak meratapi kesedihan walhal time dengan class dia dulu buat sambil lewa je hurm Im sorry teacher :/

-Self Study ada sehari sekali sahaja in which, really sadden us. Tetiba menyesal sebab tak appreciate module yang time tu ada 2,3 kali sehari self study mwaha. Err aku buat apa time SS? Ape lagi, lepak library ah! What else do you expect budak nerd macam aku!! Tempat lain semua panas dengan ramai orangnyer, dengan bising semua jenis bangsa mulut kaum perangai jeritan hah pening pale guwa.

-Dan Anatomy like heck everyday got Anat hahaha so hope us enjoying the lectures! *lontar bunga taik ayam* Everyone was likeee, "haaaa sikitnyaaaa" Alah sokay lah apebende yang kau takutkan? *tunjuk taring

Okay yang ni mukaddimah je baru kepada Module Nervous System which gives 6 jam kredit. Kau tak gile dengar?? Sebelum ni pun 5 jam dah paling payah tahap gaban tahap tiap minggu melangut tak faham ke bende meroyan hari-hari sampaikan lunch cakap pasal that lecture. Hah its okay everyone can nail it. Banyak merungut tiada gunanya. Aku bukan merungut aku just beri respon sahaja. Dah nama pun nervous system so kau kenalah bernervous setiap masa meraikannya.

Oklah awal-awal aku nak ucapkan happy end holiday, happy starting 2nd semester, happy studying and good luck for Eom 4 ;) Macam biasa nanti aku kasi update sebelum or selepas pekse mana tahu aku boleh belek balik blog aku ni semula untuk stalk diri aku sendiri. Oh aku memang kaki stalk dan mestilah aku stalk diri aku tiap masa well done.

Ok tu jelah. Kang kalau aku nak farewell lagi sekali aku apdet lagi sekali lah jawabnye. Dah blog aku, suka aku lah hahahahaha ok babai

Friday, February 7, 2014

Siap Kau

Aku rasa nak marahhhhh!

Then I realize, semua benda ada hikmahnye. Allah uji aku.


Kepada yang perangai macam tak sekolah/ takde didikan kasih sayang tu, faham tak barang tu semua kesayangan aku??


Aku dah reda barang 1st tu takde, but then THIS is unforgiven. Kau dengar sini, dekat akhirat nanti aku tuntut.
Kau makan lah duit haram tue makan best-best pergi belanja family kau makwe anak cucu kau. Lepas tu kau nak buat ape dengan duit tu, nak beli baju baru ke ape ke, lantak kau lah, semua tue tak ada Berkat. Padan muka.


Bila dah jadi darah daging kau, kau tahulah aku tak akan halalkan setiap cell yang bergabung dengan darah dan air dalam badan kau. (marah gila)


Kau dengar eh,
Kalau kau susah, PLEASE dalam tunai aku boleh kasi la!
Perangai sape kau tiru ni? Orang kafir? Yahudi?

Nonsense.


Sekali lagi, aku akan tuntut dekat dunia satu lagi! Kau prepare! Kau telah buat aku geram since 15 minit lalu dan selama-lamanya aku akan menangis dalam hati.


Nasib baik semua ada hikmahnye dari Allah.

Tuesday, February 4, 2014

Faham

Assalamualaikum J



Bagi kos aku sekarang satu batch tengah cuti cuti Terengganu. Tapi budak kos lain dah habis dah pun cutinya. Diorang dok sibuk dengan semester baru diorang. Hmmm

Tetiba ambe nak berfeeling..
Mesti perbezaan masa akan menjadi ketara selepas ni. Semester 1 takde pun sebab yelah maybe pihak atasan nak bagi kita adapt dulu biar sama-sama relax cuti. Dah makin membesar ni jangan harap ah.

Tadi aku jenguk 1 laman sesawang sosial makhluk Allah ni, duk bughak pasal kena berulang-alik tempat belajar. Terpaku kejap. Aku pun scroll sampai habis comments tu. Tetiba kepalotak aku tersedar,
selama ni, ni ke perasaan diorang? L
selama ni, diorang tak mengeluh ke?
Selama ni, senyuman gelak ketawa tu fake eh?

Bila dah dalami cerita dia, kisah belakang tabir dia, baru kita faham apa masalah diorang, kenapa diorang want to be listened, to be heard, not to be paid attention pun.

Bagi orang yang dah dapat full opportunity, why not just let go off your ego? Tolerancy for the sake of peaceful community is all the key. Just, look up at others’ life too.


Seriously aku pun tak sanggup kehidupan jarak jauh begitu.  
setiap manusia diuji cara lain. Allah Maha Adil.

Sunday, February 2, 2014

$trength


Alone ryte now in the house.. I mean, just me and my lil bro. did i have told you that I’m such penakut..? L

This evening my time was well spent enough by watching dramas & movies.. The 1st one is Frozen. Goshhh Frozen is a must watch movie yea. It is a tragic true love story between siblings but have nice ending! ~just watch jelaaa~

And the 2nd one is Thor The Dark World. I zeriously am one of the action/superheroes typed movies fan so how come I didn’t know Thor ryte? :p You’ll like it when you watch it..

So there comes my 3 weeks of holiday and I have no idea what to fill in it.
1st week iz gonna be dull and sorrow I know ittt. 
2nd week hmm still dull and gloomy a bit
3rd week iz weaken and tiring of being alone..

The other degree students have already showed up at Campus. Ah why meh we gotta be lotsa different from 'em? -_- This increases the probability to not to see someone harharhar........(hambar)

Ok that's weird Hajarul.
It is okay to had crush on someone but don't exceed the limitation. I'm a normal person, perhaps. 

Likeeee, people change seiring dengan umur. Amende yang seseorang tak suka before this, tak mustahil dia akan suka & buat when he/she grows up. Eh jap aku ni takde idea sangat dah cakap sal nie. Balun jelaaa x


Post ini tiada point yang bernas langsung....


#LetsCoverTheAurat
#Hajarkuwby -- Lovelydovey


Saturday, February 1, 2014

Night thoughts. Let the pictures speak.





#Believer #Allah's #TheAlmighty #Love #Prophet #Solat #TutupAurat #JagaDiri #TinggalLarangan #AmalkanKebaikan #Empathy #StudyHardSmart #LoveFamily #Friends

O Allah. The One who will listen to me always. Thanks for everything I got. I couldn't even thanks for more. It is enough already. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...